ENG /  FR

Let's work on future of workthat works /

Geinitieerd door Beci Innovation /

Spacious Agency

Wat

Het nieuwe phygitale ecosysteem100% focus op de toekomst van werken en telewerk

Van Telewerk tot automatisering, flexibele mobiliteitsoplossingen, AI, continu leren, 'new ways of work',  freelancisatie en nog veel meer, de ‘Future of Work’ is versneld door de Covid-19-crisis. Organisaties die zich snel kunnen aanpassen aan de nieuwe manieren van werken en de next normal komen er sterker uit.


Beci lanceert samen met een netwerk van partners het WorkLAB : een Brussels ecosysteem, bestaande uit private en publieke actoren, om een ​​antwoord te bieden op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen op het gebied van mobiliteit, human resources en vastgoed.Mobiliteit

Real Estate

HR

Waarom

Volgens de Politieke Barometer van BECI (juli 2020 en december 2020) heeft 48% van de Brusselse werkgevers een verandering in de reisgewoonten van hun werknemers opgemerkt sinds de COVID-19-crisis. Dit is vooral op het gebied van telewerken en / of flexibele uren (64%). Ook is er een verschuiving van het openbaar vervoer naar de auto (53%) en een verschuiving van het openbaar vervoer naar de fiets (32%).64

%

Het valt nog te bezien of telewerken de norm zal blijven na de gezondheidscrisis. 86% van de respondenten geeft alvast aan in de toekomst ook te willen investeren in telewerken en 28% van de ondervraagde bedrijven beschouwt het sowieso als een van de belangrijkste HR-uitdagingen in de toekomst. Bovendien zegt 70% van de bedrijven klaar te zijn om de verandering in de reisgewoonten van hun werknemers in een post-Covid-wereld te vergemakkelijken.86

%

Als we structureel telewerken faciliteren, zullen er oplossingen moeten worden gevonden voor de hervorming van kantoorgebouwen, die inmiddels half leeg staan. Een complete paradigmaverschuiving in de manier waarop we werken en reizen zal natuurlijk moeten worden besproken tussen werkgevers en werknemers. Hoe telewerken effectief beheren? Hoe een team op afstand beheren? Is hiervoor training nodig? De snelheid waarmee telewerken moest worden doorgevoerd sinds het begin van de gezondheidscrisis, heeft nog geen antwoord op al deze vragen. We zullen hierop een antwoord moeten formuleren.


Het WorkLAB beoogt de positieve effecten van deze verschuiving te optimaliseren en oplossingen te bedenken voor mogelijke perverse effecten.

Hoe

Een mix van activiteiten om samen te leren, te experimenteren en te innoveren

R

Intelligence

White papers, surveys, onderzoek...

P

R

Learnings

Webinars, formaties, mentoring

P

R

Experiences

OK MobilityVR, 

AI, blockchains

The WorkLAB is ontworpen als een 'phygitaal' ecosysteem: onze activiteiten zijn zowel fysiek als digitaal, persoonlijk en online. We streven ernaar tools te ontdekken, knowhow en inzichten te delen, toegang te krijgen tot netwerkmogelijkheden en samen innovatieve concepten te creëren die de ‘Future of Work’ en ‘Werken op afstand’ vormgeven.


P

R

Media

Media-artikelen, podcast, 

video, newsletter

P

R

Services

Space Aid, coaching HR

en mobiliteit...

R

Tools

HR-Tech, Prop-Tech

apps...

P

Physical

R

Remote

Radiodebatten - 10+ experts

Denis Pennel

CEO World Employment Federation

Dirk Paelinck

Chairman, European 

PropTech Association

Edouard Cambier

Chairman Belgian Workspace Association

Reggy Degen

Chief Innovation Officer, Q7Leader

Amid Faldjaoui

Hoofdredacteur, Trends-

Tendances

Océane Dousteyssier, Project Leader Brain Impact

Davio Larnout

Co-Founder / CEO, Radix

Mathieu de Lophem

Co-Founder / CEO Skipr

Sandrine Vokaer

Project Manager, Taxistop

Bruno Ronsse

Chief Revenue Officer, Commuty

Partners

ContactLouizalaan, 500

B- 1050 Brussel

Catherine Mertens

Beci Innovation

Tel: +32 484 071 887

Email: cm@beci.be


Doe met ons mee : 

Futur of workin actie 

Markttrends, artikelen, rapporten, meningen, ideeën: ontdek een wekelijkse selectie gemaakt door onze pool van waarnemers.

+

Nieuws, evenementen, onderzoek, opportuniteiten : schrijf u in op onze nieuwsbrief

WorkLAB

Het Phygitale ecosysteem

100% focus op de toekomst van werken en telewerk geïnitieerd door Beci Innovation Spacious Agency.

© Beci / Spacious Agency 2021- 2022